Norsk filminstitutt

Regissør og manusforfatter Jakob Rørvik er invitert til å delta på Sundance Institute’s 2018 Screenwriters Lab.

Jakob Rorvik_Portrett.jpg
Jakob Rørvik

Som eneste nordmann er Rørvik invitert til Sundance Institute’s 2018 Screenwriters Lab i januar for å jobbe med sin spillefilm-debut Thomas in 10 Dimensions.  Totalt er 16 uavhengige filmskapere og manusforfattere invitert til Sundance.  

Særegne stemmer

Screenwriters Lab er skapt og organisert av Michelle Satter, direktør for Sundance Instituttets Feature Film Program.

«Vi er utrolig glade for å kunne samle denne bemerkelsesverdige gruppen av nye kunstnere med særegne stemmer og dynamiske historier», sier Satter i en uttalelse.

Screenwriters Lab er en kreativ helårsworkshop der deltakerne får tett oppfølging blant bransjens beste, og starter med fem intensive dager i Utah i januar.

«Vi er begeistret over å starte på denne reisen med disse fortellere, og ser frem til å støtte dem gjennom hele livssyklusen til prosjektene sine», forteller Satter.

Kortfilm-suksessen

Rørviks kortfilm Ingenting tar noensinne slutt (Nothing Ever Really Ends) ble også nylig valgt ut som Vimeo Staff Premiere og er sett over 230.000 ganger på video-nettstedet.

Manusforfatter og regissør Jakob Rørvik har MA fra National Film & Television School i England, og hans prisvinnende kortfilmer har tidligere blitt vist på festivaler som Cannes, Cinéfondation og South by Southwest.