Norsk filminstitutt

Alvenes underjordiske verksted gjenskapes i The Elf, en av samproduksjonene som nå har fått tilskudd fra Norsk filminstitutt. 

the elf konseptbilde.jpg

The Elf er tildelt 2.000.000 kroner i årets andre runde tildelinger til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent. Norsk samprodusent er Rein Film Finnmark AS ved Aleksander Olai Korsnes og Mathis Ståle Mathisen. Finsk hovedprodusent er Oktober ved Joonas Berghäll. Regien er ved Hannes Vartiainen. Filmen har et totalbudsjett på 39.950.000 kroner.

Tvillingsøstrene Inari og Ivalo vokser opp på barnehjem etter at foreldrene dør i en ulykke. Når Ivalo blir adoptert bort, flykter Inari ut i villmarken for å finne søsteren. Hun søker ly i en hule, faller gjennom et hull i jorden, og havner i den underjordiske alvefabrikken. Her lager alvene julegavene som julenissen bringer ut på julaften.

Rein Film har kontorer i Oslo og Kirkenes, og jobber spesielt med filmproduksjoner fra Arktis.

rein film.jpg
Aleksander Olai Korsnes og Mathis Ståle Mathisen i Rein Film Finnmark AS. Foto: Rein Film 

– Vi er begge finnmarkinger som elsker å løfte fram historier fra Nord-Norge og Sápmi. Vår ekspertise er å produsere i det barske arktiske klimaet som Barentsregionen er kjent for i alle årstider. Vi ser fram til å jobbe sammen med Oktober film på The Elf, sier Aleksander Olai Korsnes i Rein Film.

Alvefabrikken bygges opp i studioet Filmcamp i Målselv, og Filmcamp er en av medinvestorene i The Elf. The Elf skal dubbes til norsk og samisk, og får pan-nordisk lansering.

I 2023 har Rein Film premiere på Knut Erik Jensens nye spillefilm Lengsel etter nåtid og Gunnilla Breskys dokumentar Mii leat ain dás. De er medprodusent på Hisham Zamans kommende spillefilm A Happy Day, og var medprodusent på NRK-dramaet Vi lover et helvete (2023). Rein Film har tidligere stått bak bl.a NRK-serien Monster (2017) og spillefilmen Kurt Josef Wagle og mysteriet på Hurtigruta (2017). I vår gikk TV-serien Reindeer Mafia som Rein Film medproduserte med Kaiho Republic på C More, og The Seed som de har medprodusert med Odeon Fiction kommer på NRK. Rein Film spiller nå inn den samiske spillefilmen Biru Unjárga av Egil Pedersen i Vadsø og Nesseby.

Flykter fra Sverige

Riviera er tildelt 1.800.000 kroner i samproduksjonstilskudd. Norsk samprodusent er Motlys ved Yngve Sæther. Svensk hovedprodusent er B-Reel Films ved Mattias Nohrborg. Regissør er Sofia Norlin. Filmen har et totalbudsjett på 33.000.000 kroner.

En ung mann fra Kongo har flyktet til Sverige fra borgerkrigen i hjemlandet. Når han får nytt avslag på asylsøknad og venter på utsendelse, legger han igjen ut på flukt, denne gangen fra Sverige til Europa. I en fransk havneby finner han felleskap med andre flyktninger.

Motlys feirer i år 40-årsjubileum og er et av Norges ledende produksjonsselskaper for spillefilm, dramaserier og dokumentarer. Motlys og B-Reel har gjort flere samproduksjoner siden 2016, inkludert Thelma (2017), Hør her’a! (2023) og den kommende Stargate.  

 

 

  • Kjetil Omberg
    • Kjetil Omberg

    • Avdelingsdirektør produksjon og internasjonale relasjoner
    • Telefon: +47 971 57 923
    • E-post: kjetil.omberg[@]nfi.no
  • Bernt Erik Pedersen
    • Bernt Erik Pedersen

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 79 456
    • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no