Norsk filminstitutt

Denne helgen starter Den norske filmfestivalen i Haugesund, og Norsk filminstitutt er til stede hele uka.

Fem politikere sitter på rekke og diskuterer film. Ballonger i bakgrunnen.
Filmpolitiskekonferanse er en sentral arena for den norske film- og kinobransjen. Her presenteres og drøftes sentrale trender og utfordringer i bransjen, og filmpolitiske spørsmål diskuteres. I år er temaet "samhold". Foto: den norske filmfestivalen

Filmfestivalen starter med Amanda-utdelingen lørdag kveld og utover i uka er det mange faglige arrangementer der Norsk filminstitutt bidrar.
 

Filmpolitisk konferanse

Mandag 21. august foregår det årlige filmpolitiske konferansen, i år med Samhold som overordnet tema. Blant programpostene finner vi blant annet filmpresentasjon av A Happy Day, der regissør Hisham Zaman har en samtale med NFIs Silje Riise Næss. Ellers handler konferansen om  mer inkluderende kinoopplevelser, Samfunnsaktuelle filmer som event på kino, Filmskaping og ansvarlighet midt i klimakrisen og ikke minst en diskusjon om Hvilke forventninger bransjen og politikere har til den kommende strategien for kino og filmformidling.  

Filmpolitisk konferanse (filmfestivalen.no)

Barnefilmkonventet

Tirsdag 22. august arrangeres Haugesund Barnefilmkonvent for andre gang. Barnefilmkonventet en heldags konferanse om film og spill rettet mot barn og unge. Blant temaene som tas opp er Barn og unges mediebruk i Norden, der NFIs Sigbjørn Sandberg legger frem ferske tall før moderator Berit Andersen fra filminstituttet har en samtale med Rikke Flodin og Sandberg.

Det skal også være en panelsamtale om skolekino i Norden, med deling av erfaringer, moderert av NFIs avtroppende seksjonsleder Silje Riise Næss.  Samme Næss skal også delta i paneldebatt om Vågal kunst, kalt Vågal kunst/ytringsfrihet/ytringsmot, der de vil diskutere om det er mulig å lage kontroversiell kunst for barn og unge? Hvor opptatt er ungdom selv av å ikke å krenke andre?

Denne barnefilmdagen rundes av med gratis filmvisning av Rebel for lærere fra Haugalandet på Festiviteten. Det innledes av Stig Andersen fra Norsk filminstitutt som gir en kort presentasjon av ulike tilbud av pedagogiske opplegg, såkalte filmstudieark.

Barnefilmkonvent (filmfestivalen.no)

 

New Nordic Films

New Nordic Films begynner også tirsdag 22. august. Dette årlige markedet for nordiske filmer og samproduksjons- og finansieringsmarkedet foregår frem til fredag 25. august. Norsk filminstitutt er en aktiv bidragsyter til NNF og er vertskap for åpningsmottakelsen, og deltar i panelet How to co-produce with the UK med seksjonsleder Dag Asbjørnsen. Torsdag 24. august arrangeres et panel om internasjonal distribusjon der NFIs Hanne Merete Okstad deltar. Det nye talentprogrammet NEO presenteres av Nina Barbosa Blad, de skjer også torsdag 24. august.
  

NEW NORDIC FILMS

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no