Norsk filminstitutt

Filmskaper Anna Odell og fotograf Alvilde Naterstad forteller om sine kreative prosesser - se opptaket fra Neo Masterclass.  

foto. kvinne med langt hår og tskjorte sitter i stol på scenen og gestikulererer med hendene ved siden av et bord med en notatblokk og en blomsterbukett
Anna Odell på scenen under Neo Masterclass på Cinemateket onsdag 14. juni. Foto: NFI

Onsdag var det Neo Masterclass på Cinemateket i Oslo, med den svenske kunstneren og filmskaperen Anna Odell, og den norske fotografen Alvilde Naterstad.

Anna Odell fortalte bl.a om idéarbeidet bak den prisbelønte spillefilmdebuten Gjenforeningen (2013) og performance-filmen Okänd, kvinna (2009), som vakte stor debatt i Sverige.  

Alvilde Naterstad var fotograf på sesong 1 av TV2-suksessen Kids in Crime (2022), og vant Gullrutens fagpris for beste foto på dramaserie. Naterstad fortalte om hvordan lavbudsjett som ramme satte begrensninger som utløste kreativitet.   

Se opptak av intervjuene her 

foto. kvinne sitter i stol på scenen med mikrofon og beina i kors ved siden av et bord med notatbok og blomster
Alvilde Naterstad, fotograf på Kids in Crime sesong 1, under NEO Masterclass på Cinemateket

NFIs talentprogram Neo skal løfte fram nye talenter og bidra til fornyelse og mangfold på skaper- og innholdssiden i norsk film. Gjennom Neo kan man få tilskudd til flere faser av filmskaping, til dokumentar, dramaserier og spillefilm, gjennom ordningene NEO idéutvikling, NEO utvikling og NEO produksjon.