Norsk filminstitutt

Halfdan Ullmann Tøndels debutfilm Armand, med Renate Reinsve i hovedrollen, har mottatt pris i Cannes for lydarbeidet på filmen.

foto. kvinneansikt i profil med to markante sølvøreringer mot dus rød bakgrunn med en kvinne ute av fokus som ser mot kamera
Fra Armand. Foto: Eye Eye Pictures

Prisen, som på fransk heter Prix de la meilleure création sonore, eller pris for beste lydskaping, deles ut av organisasjonen La Semaine du Son. Prisen ble startet som et samarbeid mellom denne organisasjonen og Cannes-sjef Thierry Fremaux og har blitt delt ut siden 2017. Organisasjonen fokuserer på viktigheten av lyd og prisen går til regissøren av en film der lyden har en fremtredende plass og anerkjenner dermed hele teamet bak lydarbeidet, inkludert komponisten.

Komponist er Ella van der Woude og lyd er ved Mats Lid Støten. 

I en uttalelse sier juryen:

«Juryen tildelte enstemmig prisen for beste lyddesign til filmen Armand av den norske regissøren Halfdan Ullmann Tøndel. Denne filmen imponerte spesielt med finessen og presisjonen i lyddesignet. Hver lyddetalj er nøye utformet og skaper en oppslukende og fengslende opplevelse.»

Juryen bestod av Cyrielle Clair, Janine Langlois-Glandier, Christian Hugonnet og David Guiraud. 

Organisasjonen La Semaine du Son samarbeider med Unesco og i forbindelse med den franske premieren på Armand vil det bli en forvisning arrangert av disse to organisasjonene.
Eksekutiv produsent av Armand, Dyveke Bjørkly Graver, var i Cannes for å motta prisen på vegne av regissør Halfdan Ullmann Tøndel.

Armand hadde sin verdenspremiere i Un Certain Regard-programmet i Cannes og er regissert og skrevet av Halfdan Ullmann Tøndel og produsert for produksjonsselskapet Eye Eye Pictures av Andrea Ottmar sammen med Dyveke Bjørkly Graver, som er eksekutiv produsent på Armand, i likhet med Joachim Trier.

Hovedrollen i Armand tolkes av Renate Reinsve som fikk pris i Cannes som beste skuespillerinne for sin rolle i Joachim Triers Oscar-nominerte Verdens verste menneske. Hun er også å se i kinoaktuelle Thea Hvistendahls Håndtering av udøde. Andre skuespillere i filmen er Ellen Dorrit Petersen, Endre Hellestveit, Thea Lambrechts Vaulen, Øystein Røger og Vera Veljovic. 

Filmen har norsk premiere høsten 2024.

  • Stine Oppegaard
    • Stine Oppegaard

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 908 59 638
    • E-post: stine.oppegaard[@]nfi.no 
  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no