Hopp til hovedinnhold
Illustrasjon: De tre bukkene bruse som svømmer

Foto: Quisten Animation

44 millioner kroner til fire nye spillefilmer

Tilskudd

Fire nye spillefilmer har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt etter markedsvurdering, to dramakomedier og to helaftens animasjonsfilmer, i vedtaksmøte denne uka.

I vårens tildelingsrunde til spillefilm etter markedsvurdering har disse fire filmene fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt:

  • Ekte kjærlighet. Produsent: Fantefilm fiksjon AS. 13.200.000 kroner
  • Tre nøtter til Askepott: Musikalen. Produsent: Storm Films AS. 13.200.000 kroner
  • Bukkene Bruse drar til Syden. Produsent: Qvisten Animation AS. 8.800.000 kroner.
  • Ingen kommentar. Produsent: Maipo Film AS. 8.800.000 kroner 

Etter indeksjustering i 2024 er tilskuddsbeløpene på markedsordningen økt til 13,2 millioner kroner for filmer med publikumsestimat over 250.000, og 8,8 millioner kroner for filmer med publikumsestimat over 150.000. I denne runden tildelinger er det fordelt til sammen 44 millioner kroner i produksjonstilskudd etter markedsvurdering.

Mer om filmene her

Ingen kommentar

  • Regissør Petter Næss
  • Format Spillefilm
  • Sjanger Komedie
  • Selskap Maipo AS
  • Premiere Første halvdel 2026
  • Produsent Synnøve Hørsdal, Cornelia Boysen
  • Manusforfatter Ståle Stein Berg

Fra produsentens synopsis: Det er stortingsvalg. Den sittende regjering håper på fornyet tillit fra velgerne. Så langt ser det lovende ut. Men så sprekker boblen. En lett absurd satire om en politisk virkelighet til forveksling svært lik vår egen. Om hvor langt politikere er villig til å strekke seg for å redde sitt eget skinn.

Om tilskuddsordingen

Tilskuddsordningen for produksjon av spillefilm etter markedsvurdering skal stimulere til spillefilmer med høy kvalitet og høyt publikumspotensial.

Tilskudd gis på to nivåer, såkalt stor og liten ordning. 

Til denne runden kom det inn 22 søknader til ordningen, elleve søkere til stort tilskudd på 13.200.000 kroner og elleve søkere på lite tilskudd på 8.800.000 kroner. Samlet budsjett på prosjektene er 1.109.117.749 kroner.

Søknadene vurderes av et panel bestående av representanter fra filmbransjen og Norsk filminstitutt. Panelet rangerer prosjektene etter publikumsestimat og kvinneandel i nøkkelposisjoner. 

Etterhåndstilskudd

Filmene som får produksjonstilskudd i markedsordningen, kvalifiserer til etterhåndstilskudd ved 50.000 solgte billetter. Det betyr inntil 18.000.000 kroner i etterhåndsstøtte for prosjekter på stor ordning, og inntil 12.000.000 kroner for prosjekter på liten ordning.

I denne runden er det dermed gitt tilsagn om inntil 104 millioner kroner i produksjons- og etterhåndstilskudd.  

bernt

Ansatte i NFI Bernt Erik Pedersen foto david malmbekk NFI 2

Bernt Erik Pedersen

Kommunikasjonsrådgiver