Hopp til hovedinnhold
Gruppe med unge menn og kvinner står på rød løper i Berlin

Shooting stars red carpet foto Harald Fuhr EFP

Hvem skal bli Shooting Star 2025?

Festival Film Serier Spillefilm

Vi ønsker forslag til talentfulle, norske skuespillere som kan bli Shooting Star i Berlin februar 2025. Send oss ditt forslag innen 25. september.

Hvert år arrangerer organisasjonen European Film Promotion Shooting Stars, som finner sted under Berlin filmfestival. Arrangementet fokuserer på europeiske skuespillertalenter, som gjennom et skreddersydd program muligheten til å sparke i gang deres internasjonale karriere. 

Norsk filminstitutt nominerer

De 37 medlemslandene i European Film Promotion kan nominere én kandidat til Shooting Stars. Den norske kandidaten, som kan bli en del av gruppen med europeiske skuespillere, blir valgt ut av representanter fra Filminstituttet i løpet av september. Den nominerte kandidaten vil deretter bli direkte informert. 

Deretter bestemmer i desember en internasjonal jury, som blir valgt av European Film Promotion, hvem som skal være de endelige ti Shooting Stars, som møtes til Berlin filmfestival i februar 2025. 

Bransjen kan foreslå kandidater 

Tidligere norske Shooting Stars har blant annet vært Kristine Kujath Thorp, Ine Marie Wilmann, Eili Harboe, Aksel Hennie, Kristoffer Joner, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim og Nicolai Cleve Broch. I Norge er det Norsk filminstitutt som er medlem av EFP og innstiller den norske kandidaten. Skuespilleragenter, castingagenter og andre fra den norske filmbransjen er velkomne til å sende forslag på egnede skuespillere til Norsk filminstitutt. 

Kandidaten skal: 

  • ha spilt en stor rolle i en norsk spillefilm eller dramaserie med internasjonalt potensiale. Det er et krav at filmens/seriens internasjonale premiere er etter Berlinalen 2024, eller at filmen/serien som kandidaten nomineres på grunnlag av, er i post-produksjon og forventes å ha internasjonal premiere tidlig i 2025. 
  • utover nasjonal erfaring, først og fremst ha potensialet og ønsket om å jobbe internasjonalt, men bør ikke allerede ha etablert en karriere utenfor Norge. 
  •  være minst 18 år gammel. European Film Promotion og Norsk filminstitutt er opptatt av mangfold og inkludering, og ønsker spesielt forslag til kandidater med mangfoldsbakgrunn.   
  •  snakke engelsk på et høyt nivå. 
  • være villig til å samarbeide med European Film Promotion om presseaktiviteter online (4.-6. februar) og i Berlin (14.-18. februar 2025) både før og etter den fysiske festivalen, samt aktivt delta i Shooting Stars PR og SoMe promotering, stille opp for fotografering med sponsorer og lignende. 

Send forslag om egnede kandidater senest onsdag 25. september 2024 kl. 12.00. Forslag, inkludert en kort motivasjonsskrivelse og eventuelt presentasjonsmateriale, sendes til [email protected]

Kontaktpersoner

Ansatte i NFI Jakob Berg foto david malmbekk NFI 2

Jakob Berg

Kommunikasjonsrådgiver