Hopp til hovedinnhold
Illustrasjon. To personer kjører på en moped, den ene sitter bak og holder armene rundt personen foran.

Fra filmen Kanskje det var elefanter. Illustrasjon: Mikrofilm

Torill Kove til Toronto med Kanskje det var elefanter

Festival Film Kortfilm

Torill Koves nye kortfilm Kanskje det var elefanter er invitert til Short cuts-programmet på filmfestivalen i Toronto.

Visningen på Toronto International Film Festival (TIFF) av Kanskje det var elefanter blir Nordamerikansk premiere på denne kortfilmen fra den norske men Montreal-baserte regissøren og animatøren Torill Kove.

Filmen handler om tre humørsyke tenåringsdøtre, en rastløs mor og en far som baler med poteter som på 1970-tallet forlater en forutsigbar tilværelse i Norge til fordel for den eklektiske metropolen Nairobi. Livet blir aldri det samme.

Selvbiografisk

Kanskje det var elefanter er et selvbiografisk og lekent blikk på familieliv, ungdomstid og våre minners terapeutiske kraft, uavhengig av hvor pålitelig hukommelsen er. Kortilmen er tildelt 1.800.000 kroner i utvikling- og produksjonstilskudd fra NFI.    

Animatør og regissør Torill Kove har vært nominert til Oscar tre ganger i kategorien beste animerte kortfilm, og vant i 2007 med Den danske dikteren, produsert av Mikrofilm.

Kanskje det var elefanter er en samproduksjon mellom Mikrofilm ved Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen og National Film Board of Canada. De er blant Norges mest erfarne animasjonsprodusenter, og sist sto bak den prisbelønte langfilmen Titina (2021).

Kanskje det var elefanter hadde Norgespremiere på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Andre norske filmer i Toronto

Andre norske produksjoner og samproduksjoner i Toronto er blant annet Biru Unjárga og Quislings siste dager som norske majoritetsproduksjoner.I tillegg er det samproduksjonene Mr K, No Other Land (dokumentarfilm), Families Like Ours (dramaserie) og Fuck Me (kortfilm)

Kontaktpersoner

Ansatte i NFI Jakob Berg foto david malmbekk NFI 2

Jakob Berg

Kommunikasjonsrådgiver